14 Mart 2021 Pazar

Masala dair YAZAR GÜLÇİN AHISKA

 Her insanın hayatı başlı başına bir masaldır aslında. Hz. Âdemle başlayan insan olma serüveninin serim bölümünde "bir varmış bir yokmuşla" başlar tüm yaşamlar. Kiminin masalı Kafdağı' nın ardına uzanır, kiminin masalı daha yolun başındayken sonlanır.

İyiyi kötüyü ayırt edeyim derken personaların değişim sıklığıyla takılır düşeriz dümdüz yollarda çoğu zaman. Hangi maske azmin önünde perde olabilir ki? Maskeliyi maskesizden ayırt edebilecek olgunluğa ulaşıncaya kadar geçen sürede, çözülür tüm soruların yanıtları; emeğin, alınterinin, vefanın, erdemin ışığında.

Yaşamın manasını anlayan her insan erişir kendi masalının mutlu sonuna ve bir dilek söyler: Gökten üç elma düşmüş, birisi dünyaya gelen adına insan denen eşref-i mahlukata, birisi masal diyarında gezinenlerin başına, birisi de kendi masalını kendisi yazan çocukların başına. 


2 yorum:

  1. Çok güzel ifade etmişsiniz.okurken yüzümden hep tebbessum oluştu. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiz Gülçin Hanım masal tadında yorumunuza🙏⚘Kendi masalını yazan çocuklar sevgiyle kucaklıyor sizi👏😍😍😍

    YanıtlaSil

Nuran Demir Karaman Bahçelievler İlkokulu Seyhan Adana

Projemiz Anadolu Ajansı Haberlerinde...  tıklayınız.  Çocuk yazarların masal denemeleri 🥰 tıklayınız Son dakika haberleri ile tum kanallard...